Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2019

Прокуратура повідомила колишнім поліцейським про підозру у перевищенні службових повноважень

Слідчим відділом прокуратури Черкаської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом отримання жителем м. Черкаси тілесних ушкоджень від працівників поліції при перевищенні ними своїх службових повноважень, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що троє працівників  батальйону Управління патрульної поліції в м. Черкаси 27.03.2017, під час виконання службових обов’язків зупинили транспортний засіб під керуванням місцевого жителя, який, не подавши сигнал світловими покажчиками повороту відповідного напрямку, здійснив поворот автомобілем.

У подальшому, на ґрунті зухвалої та провокативної поведінки працівників поліції, між ними та пасажиром зупиненого транспортного засобу виник словесний конфлікт, в результаті чого, маючи на меті здійснити незаконне адміністративне затримання, правоохоронці, попри те, що чоловік не вчиняв активних дій, направлених на порушення громадського порядку та безпеки, із застосуванням фізичної сили та спецзасобів незаконно затримали потерпілого, який до того ж виявився інвалідом. Окрім того, на потерпілого складено протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 173 (дрібне хуліганство), ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) КУпАП, які за результатами судового розгляду закрито за відсутністю в діях особи складу зазначених адміністративних правопорушень.

За наслідками розслідування вже колишнім працівникам патрульної поліції повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події, обрання підозрюваним запобіжних заходів, завершення досудового розслідування у найкоротший строк.

Довідково: підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.   

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1989