Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2019

На Черкащині судитимуть 2 працівників заводу, які допустили нещасний випадок на виробництві

Під процесуальним керівництвом прокурорів Звенигородської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителів Тальнівщини, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого) Кримінального кодексу України.

Слідством установлено, що один з обвинувачених, працюючи водієм, під час завантажувальних робіт на території заводу випадково допустив зіткнення заднім бортом транспортного засобу зі штабелеукладачем у складському приміщенні, після чого різко розпочав рух автомобілем вперед, внаслідок чого вантажник випав із кузова автомобіля і отримав тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості, що спричинили тривалий розлад здоров’я потерпілого. При цьому, інший обвинувачений не забезпечив контроль за правильним виконанням підпорядкованим працівником виробничих процесів, що призвело до настання нещасного випадку.

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення обвинуваченим загрожує покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1842