Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2019

Директор товариства та його пособник підозрюються у заволодінні 819 тис. грн. під час ремонтних робіт районної лікарні

Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом заволодіння державними коштами під час ремонту мережі теплопостачання лікарні с. Мошни Черкаського району, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Слідством установлено, що директор приватного підприємства, за попередньою змовою з фізичною особою – підприємцем, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів з виконання робіт капітального ремонту мережі теплопостачання районної лікарні та заволодів коштами місцевого бюджету в розмірі 819 тис. грн., спричинивши матеріальну шкоду охоронюваним державним інтересам в особі Черкаської районної лікарні с. Мошни Черкаського району Черкаської області.

На підставі зібраних у провадженні доказів директору підприємства  повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення)  Кримінального кодексу України.

Крім того, зібрано докази вини пособника у вчиненні вказаних злочинів, останньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Довідково: за вчинене особам загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1923