Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2019

Членам організованої групи з корумпованими зв’язками повідомлено про підозру в заволодінні 900 тис. грн. бюджетних коштів

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння бюджетними коштами під час виконання капітального ремонту внутрішніх санітарних вузлів у Степанківській ЗОШ І-ІІІ ступенів Черкаської районної ради та під час реконструкції окремих об’єктів каналізаційних очисних споруд у м. Чигирин Черкаської області.

Слідством установлено, що колишній посадовець Черкаської обласної державної адміністрації в сфері будівництва організував і очолив стійку організовану групу, метою якої стало заволодіння бюджетними коштами, розпорядником яких виступав підконтрольний чиновнику департамент Черкаської обласної державної адміністрації.

Будучи попередньо зорганізованими, кожен з учасників групи, до якої, окрім посадовця, увійшли керівник і працівники суб’єкта господарювання, який виконував ремонтні роботи та особа, яка здійснювала технічний нагляд, вчинили ряд дій, спрямованих на досягнення єдиного плану, наслідком яких стало завищення вартості робіт й матеріалів на загальну суму майже 900 тис. грн.

Наразі організатору та чотирьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. На цей час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Неправомірні дії вказаних осіб викрито прокуратурою Черкаської області спільно з СУ ГУ НП в Черкаській області та УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України.

Довідково: санкцією ч. 5 ст. 191 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. 

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1409