Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2019

Обвинувальний акт стосовно колишнього працівника поліції, з вини якого в ДТП постраждали люди, скеровано до суду

За наслідками досудового розслідування прокуратурою Черкаської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника Черкаського районного відділення поліції Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області, який у лютому 2018 року, керуючи автомобілем «Шкода Октавія», на дамбі в районі с. Благодатне Золотоніського району спричинив зіткнення з автомобілем «Міцубісі Лансер».

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пасажир автомобіля «Шкода Октавія» - теж працівник Черкаського РВП Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області, отримала тяжкі тілесні ушкодження, а водій автомобіля «Міцубісі Лансер» - середньої тяжкості тілесні ушкодження.

З метою уникнення кримінальної відповідальності підозрюваний переховувався від органів досудового розслідування та був оголошений у міжнародний розшук.

Вжитими слідчими та оперативними заходами підозрюваного затримано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі вказана особа обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Довідково: за вчинене особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1533