Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2019

Прокуратура принципово реагує на факти ухилення від виконання кримінальних покарань

Прокуратурою вжито заходів щодо додержання вимог чинного законодавства при здійсненні контролю територіальними органами з питань пробації філії ДУ «Центр пробації» в Черкаській області за виконанням покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Так, за методичним сприянням прокуратури області Звенигородською місцевою прокуратурою виявлено факт ухилення від кримінального покарання засудженим у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, у тому числі щодо заборони керувати транспортними засобами.

Зокрема, в ході проведення перевірки прокуратурою установлено, що чоловік, засуджений вироком суду за порушення правил безпеки дорожнього руху до 1 року 6 місяців обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 1 рік, на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування основного покарання з випробуванням, з іспитовим строком на 1 рік, перебуваючи на обліку в Катеринопільському районному секторі філії ДУ «Центр пробації» в Черкаській області, у травні поточного року був притягнутий управлінням патрульної поліції в Кіровоградській області до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 (превищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) КУпАП, що свідчить про ухилення засудженим від відбування зазначеного вище додаткового покарання.

За цим фактом Катеринопільським відділом Звенигородської місцевої прокуратури внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 389 (ухилення від покарання, не пов'язаного з позбавленням волі) Кримінального кодексу України.

Наразі триває досудове розслідування, вживаються заходи щодо забезпечення прийняття законного й неупередженого процесуального рішення, а також притягнення винної особи до відповідальності.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1653