Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2019

Прокуратура довела в суді, що встановлення плати за харчування для дітей пільгової категорії у залежності від місця їх проживання є незаконним

Черкаським окружним адміністративним судом задоволено позов Звенигородської місцевої прокуратури до Корсунь-Шевченківської міської ради щодо визнання протиправним рішення з питань організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти.

Зокрема, рішенням Корсунь-Шевченківської міської ради №51-2 від 18.10.2018 «Про встановлення розміру плати за харчування дітей в дошкільних навчальних закладах м. Корсунь-Шевченківського» передбачено звільнення від плати за харчування дітей, із сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім'ях, дітей-інвалідів, дітей, батьки яких є учасниками бойових дій (учасниками АТО), інваліди війни.

Проте, пунктом 4 вказаного рішення Корсунь-Шевченківською міською радою встановлено обмеження, а саме поширення цього рішення лише на батьків дітей, зареєстрованих і проживаючих на території м. Корсунь-Шевченківського, с. Гарбузин та с. Саморідні.

При цьому, у дошкільних навчальних закладах міста навчаються діти, які мають пільги в оплаті за харчування, але проживають за межами вказаних територіальних одиниць, а тому платять за харчування в повному обсяз, що є  проявом дискримінації за територіальною ознакою та порушує державні гарантії дитини, визначені ст. 6 Закону України «Про охорону дитинства».

Тому прокуратурою ініційовано звернення до суду з відповідною позовною заявою, яку судом задоволено та рішення в частині обмеження пільг за територіальним принципом скасовано.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1650