Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2019

Судитимуть жителя Черкас, який обвинувачується в порушенні правил на водному транспорті, що спричинило загибель людини

Під процесуальним керівництвом прокурорів прокуратури Черкаської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 42-річного жителя м. Черкаси, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил, що убезпечують рух, якщо це спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

Установлено, що 08.07.2017 обвинувачений, керуючи маломірним судном «Buster X», рухаючись вузьким водним проходом поблизу готельно-розважального комплексу «Селена» в с. Свидівок Черкаського району, порушив чинні на транспорті правила, що убезпечують рух, внаслідок чого допустив зіткнення з іншим маломірним судном «Казанка 5М».

Унаслідок аварійної пригоди пасажир маломірного човна «Казанка 5М» отримала тілесні ушкодження, від яких померла в кареті швидкої медичної допомоги.

Довідково: санкцією ст. 291 КК України передбачено покарання у виді штрафу у розмірі від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 5 років.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1597