Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2019

Прокуратура принципово реагує на порушення вимог законодавства при застосуванні конфіскації майна засуджених і виконанні адміністративних стягнень

Органами прокуратури області упродовж поточного року приділяляється увага питанню додержання вимог Закону України «Про виконавче провадження» органами Державної виконавчої служби Черкаської області при виконанні кримінального покарання у виді конфіскації майна.

Так, під час перевірок прокурорами виявлялися порушення вимог статей 13, 18 Закону України «Про виконавче провадження» щодо строків прийняття рішень виконавцями та вчинення виконавчих дій, вжиття передбачених заходів при примусовому виконанні рішень, неупередженого, ефективного, своєчасного і в повному обсязі здійснення виконавчих дій, на усунення яких внесено документи прокурорського реагування.

Також у ході здійснення нагляду за додержанням законів при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення прокурорами виявлялися порушення вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про Національну поліцію» в діяльності службових осіб органів Національної поліції області при виконанні судових рішень зазначеної категорії.

За результатами проведених перевірок на усунення виявлених порушень законодавства органами прокуратури області внесено 35 документів прокурорського реагування та 27 службових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Завдяки принципової позиції прокуратури області зменшено кількість  невиконаних постанов судів про застосування адміністративного арешту - з 78 у 2018 до 19 на цей час.

Проведена робота на напрямі виконання адміністративних стягнень у виді громадських робіт. За наслідками проведених перевірок щодо додержання законодавства при виконанні адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт виявлялись порушення вимог статей 321-1, 321-2, 321-3 КУпАП.

З метою усунення виявлених порушень на адреси керівників органів з питань пробації та підприємств, на яких правопорушники відпрацьовують громадські роботи, органами прокуратури області внесено 2 документи прокурорського реагування, за результатами їх розгляду 1 службову особу притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Робота на вказаному напрямі триває та перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1279