Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2019

Прокурори Черкащини на семінарі обговорювали питання взаємодії прокуратури з експертними установами (ФОТО)

У четвер, 23.05.2019, в прокуратурі області відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Проблемні питання взаємодії прокурора як сторони кримінального провадження з установами судових експертиз у межах розумних строків досудового розслідування».

Участь у навчальному заході взяли представники: Національної академії прокуратури України, експертних установ, органів поліції, керівників структурних підрозділів і прокурорів прокуратури області, керівників місцевих прокуратур, їхніх заступників та прокурорів місцевих прокуратур, на яких покладено обов’язок здійснювати повноваження прокурорів у кримінальних провадженнях у формі процесуального керівництва.

Відкриваючи захід, прокурор області Сергій Овчаренко зазначив, що cудова експертиза є найважливішою процесуальною формою використання спеціальних знань у кримінальному судочинстві, внаслідок чого в розпорядженні слідства і суду з'являється нова інформація, що має доказове значення, яка не може бути отримана іншими процесуальними засобами. Своєчасне призначення та проведення відповідних експертиз у кримінальному провадженні сприяє притягненню винуватої особи до відповідальності.  

Під час семінару представник Національної академії прокуратури України Олександр Ізотов висвітлив окремі аспекти криміналістичного забезпечення процесуального керівництва під час досудового розслідування в кримінальному провадженні.

Заступник директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Наталія Нестор розповіла про особливості призначення експертиз органами досудового розслідування.

Практичні рекомендації щодо призначення різних видів експертиз під час досудового розслідування надали заступник завідувача відділу криміналістичних видів дослідження Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Валерій Кожевніков, а також начальник Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Антоніна Єфіменко та експерти цього ж відділення Наталія Голубєва, Людмила Щериця, Таїса Крикливенко та Ірина Сивова.

Захід пройшов у формі живого діалогу між учасниками, у ході якого вони обмінювались думками та ділились досвідом.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

  

  

 

 

 

   

кількість переглядів: 2156