Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2019

Затримано групу осіб, які організували нарколабораторію та займалися збутом наркотичних речовин (ФОТО)

Прокуратурою області спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області в рамках відкритого кримінального провадження 22.05.2019 проведено низку слідчих дій, спрямованих на документування та припинення незаконної діяльності групи осіб у сфері незаконного обігу наркотичних речовин на території Черкаської та Київської областей.

Встановлено, що група осіб з числа жителів Черкаської та Київської областей, з метою особистого збагачення організували (придбали відповідне обладнання та купували інгредієнти) й утримували на території Київської області  спеціально обладнане місце для незаконного виробництва наркотичної речовини – метадону. У подальшому виготовлену наркотичну речовину збували  наркозалежним особам на території Черкаської та Київської областей.

У ході проведення спецоперації, яка тривала одночасно у Черкаській та Київських областях, затримано 2 головних членів групи та під час обшуків з незаконного обігу вилучено близько 3 кг метадону загальною вартістю 7 млн. грн., 200 кг прекурсорів, обладнання для виготовлення наркотичних речовин, грошові кошти. Потужності нарколабораторії дозволяли виготовляти до 10 кг метадону на тиждень.

За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

На цей час тривають невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення повного кола осіб, причетних до вчинення злочинів. Вирішується питання про оголошення підозри зловмисникам та обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 6 до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

   

   

кількість переглядів: 1844