Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2019

Стан виконання покарань у виді арешту та позбавлення волі перебуває на постійному контролі органів прокуратури

Упродовж поточного року органами прокуратури області вжито низку заходів, спрямованих на забезпечення законності під час виконання судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру, в тому числі при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення.

Зокрема, у діяльності установ виконання покарань та слідчого ізолятора у поточному році виявлялися порушення в частині додержання режимних вимог, технічного облаштування вказаних установ, неналежного матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення ув’язнених і засуджених.

Проведеними перевірками виявлені непоодинокі порушення вимог Кримінально-виконавчого кодексу України, Кодексу цивільного захисту України, Законів України «Про попереднє ув’язнення», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про охорону праці» та інших відомчих нормативно-правових актів ДКВС України.

На усунення виявлених порушень законодавства в діяльності установ ДКВС області  внесено 22 документа прокурорського реагування, за наслідками розгляду яких 19 службових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Завдяки заходам, вжитим органами прокуратури області, досягнуто позитивних результатів щодо виконання вироків, якими призначено покарання пов’язане з реальним позбавленням і обмеженням волі або арешту. Лише за втручанням органів прокуратури області Національною поліцією 16 осіб знайдено та направлено в місця позбавлення волі, 11 осіб оголошено у розшук. 

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1575