Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2019

Щодо акції протесту біля стін прокуратури, організованої приватним підприємцем і представниками громадської організації

У зв’язку з організацією під стінами прокуратури Черкаської області 17.05.2019 представниками однієї з громадських організацій та приватним підприємцем, який займається роздрібним продажем підакцизних товарів, акції протесту у відповідь на так зване незаконне проведення правоохоронцями обшуків у підприємців, повідомляємо наступне.

Слідчим відділом Смілянського відділу поліції ГУНП в Черкаській області розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі заяв жителів Черкащини про продаж в магазинах підробленої горілки.

У ході здійснення досудового розслідування вказаного провадження, на підставі ухвал суду правоохоронцями проведено ряд обшуків на господарських об’єктах одного з приватних підприємців Черкащини з метою виявлення фальсифікованих алкогольних напоїв з незаконно виготовленими та підробленими марками акцизного збору.

Отже, заяви організаторів акції про ніби то тиск прокуратури на бізнес є абсолютно безпідставними.

Прокуратура наголошує, що захист життя та здоров’я громадян є першочерговим завданням правоохоронних органів. Тому, розслідування кожного випадку, що стосується обігу фальсифікованих алкогольних напоїв має бути незалежним, професійним і неупередженим. Навіть одна пляшка фальсифікату може завдати непоправної шкоди.

У разі будь яких заперечень підприємця, щодо якого здійснюються слідчі дії, існують законодавчі норми їх оскарження. Прокуратура зажди готова і здійснює всі дії щодо забезпечення неупередженості провадження.

Закликаємо громадські організації, підприємців припинити практику тиску на правоохоронні органи шляхом влаштування мітингів для захисту бізнес інтересів тих чи інших впливових осіб.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1409