Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2019

Розслідується кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство Вадима Комарова

Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом замаху на умисне вбивство засновника та головного редактора газети «Черкаські відгуки» Комарова В.Е., яке мало місце 04.05.2019 на розі вулиць Небесної Сотні - Надпільна в м. Черкаси, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 15 ч. 1 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Здійснення досудового розслідування в указаному кримінальному провадженні доручено Черкаському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

На цей час органом досудового розслідування перевіряється декілька версій вчинення кримінального правопорушення, в тому числі посягання на життя журналіста у зв’язку із здійсненням його професійної діяльності.

З метою швидкого, повного та неупередженого проведення досудового розслідування, виявлення й вилучення доказів, фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, прокурорами-процесуальними керівниками забезпечено проведення першочергових (невідкладних) слідчих дій та надано низку вказівок, спрямованих на встановлення фактичних обставин події, а також встановлення очевидців зазначеного злочину. Здійснюються інші процесуальні дії, спрямовані на викриття та притягнення до кримінальної відповідальності особи правопорушника.

Хід розслідування вказаного кримінального провадження взято на контроль керівництвом Черкаської місцевої прокуратури.

Довідково: за вчинення вказаного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 15 років.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2049