Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2019

Справу стосовно депутата Черкаської міської ради та 2 керівників приватних товариств скеровано до суду

Прокуратурою Черкаської області за результатами розслідування скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 2 директорів черкаських приватних товариств і їх фактичного власника, який є депутатом Черкаської міської ради, за ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем); ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів);  ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Слідством установлено, що керівники двох підприємств м. Черкаси, діючи під керівництвом їх фактичного власника, який створив організовану групу з метою вчинення злочинів, упродовж 2016-2018 років, шляхом видачі та використання завідомо підроблених офіційних документів про неіснуючі фінансово-господарські відносини, ухилилися від сплати податків на суму 4,6 млн. грн.

Окрім того, вказані особи упродовж 2016 року, шляхом завищення вартості підрядних робіт із капітального ремонту об’єктів інфраструктури міста, заволоділи бюджетними коштами на суму 1,7 млн. грн.

У ході досудового розслідування завдані державі завдані збитки в сумі 6,3 млн. грн. не відшкодовано, у зв’язку з чим судом задоволено клопотання прокурора та накладено арешт на майно вартістю 3,2 млн. грн. Також в інтересах держави прокурором пред’явлено позови про стягнення 4,6 млн. грн. несплачених податків й 1,7 млн. грн. привласнених коштів.

Додатково: обвинуваченим загрожує покарання: за ч. 3 ст. 212 КК України у вигляді штрафу в розмірі заподіяної бюджету шкоди з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна; за ч. 5 ст. 191 КК України у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2097