Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2019

Двох чоловіків засуджено до 10 років 6 місяців позбавлення волі за вбивство жителя Звенигородщини

Прокурором Звенигородської місцевої прокуратури забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно двох місцевих жителів, які обвинувачуються в умисному вбивстві чоловіка, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, тобто протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Установлено, що двоє зловмисників під час розпиття спиртних напоїв в одному з приватних будинків м. Звенигородка, в ході виникнення конфлікту із господарем будинку нанесли чисельну кількість ударів руками та ногами, а також металевим предметом в область тулубу й голови останнього, чим спричинили смерть власника будинку та в подальшому заволоділи його мобільним телефоном.

Окрім того, зазначені особи обвинувачуються у вчиненні крадіжок на території Звенигородського району та нанесенні тілесних ушкоджень місцевому жителю.

Прокурором Звенигородської місцевої прокуратури в судовому засіданні повністю доведено вину осіб у вчиненні ряду інкримінованих їм злочинів.

Вироком Черкаського районного суду від 18.04.2019 зловмисників визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 122, ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді 10 років 6 місяців позбавлення волі кожному.

Наразі вказаний вище вирок не вступив у законну силу та вивчається прокуратурою на предмет його законності.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1631