Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2019

Підозрюваних у вбивстві таксистки та угоні автомобіля взято під варту

Звенигородською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вбивства жінки-таксиста та незаконного заволодіння її транспортним засобом.

Установлено, що двоє чоловіків, замовивши послуги приватного таксі, вирушили з м. Київ до м. Ватутіне Черкаської області. Під час поїздки у них виник намір заволодіти автомобілем, яким керувала жінка-таксист. З метою реалізації свого злочинного умислу 27-річний пасажир, діставши пістолет здійснив два постріли водію в голову. В подальшому тіло жінки зловмисники заховали в канаві поблизу м. Ватутіне та незаконно заволоділи її транспортним засобом.

Завдяки своєчасному та якісному проведенню невідкладних слідчих й оперативних дій, працівниками поліції під процесуальним керівництвом групи прокурорів Звенигородської місцевої прокуратури зловмисників установлено та затримано в порядку ст. 208 КПК України. Ними виявилися двоє жителів м. Звенигородка.

Наразі одному з затриманих повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, іншому - ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

На цей час судом, за клопотанням прокуратури підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває та перебуває на контролі керівництва Звенигородської місцевої прокуратури.

Довідково: за вчинення вказаних кримінальних правопорушень особам загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.   

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1771