Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

За апеляцією прокуратури скасовано виправдувальний вирок стосовно зловмисника, який погрожував вбити жителя Чорнобаївщини

Ухвалою апеляційного суду Черкаської області за апеляційною скаргою прокурора скасовано вирок Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 19.03.2018, яким громадянина К. визнано невинуватим і виправдано через не доведення, що в його діях є склад кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством), ч. 1 ст. 162 (порушення недоторканості житла) Кримінального кодексу України.

Органом досудового розслідування громадянин К. обвинувачується в тому, що він 20.03.2017, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з мотивів неприязних відносин, протиправно зайшов на територію домоволодіння жителя  Чорнобаївського району та тримаючи в правій руці ніж, погрожував останньому вбивством з нанесенням удару в область правого плеча, у результаті чого спричинив потерпілому тілесні ушкодження. У подальшому, потерпілому вдалося припинити незаконні дії зловмисника та викликати працівників поліції.

У результаті судового розгляду кримінального провадження стосовно громадянина К. 19.03.2018 Чорнобаївським районним судом ухвалено виправдувальний вирок, який оскаржено в апеляційному порядку прокурором, який здійснював повноваження прокурора в кримінальному провадженні у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням.

Участь в апеляційному розгляді вказаного кримінального провадження брали прокурори відділу підтримання обвинувачення в суді прокуратури області.

За результатами апеляційного розгляду, зазначене вище реабілітуюче рішення стосовно К. скасовано, та з огляду на допущені порушення кримінального процесуального закону під час судового розгляду, призначено новий розгляд кримінального провадження у суді першої інстанції.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1398