Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2019

Жителю Черкащини повідомлено про підозру в наданні суду неправдивих показань як свідка

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом надання суду завідомо неправдивих показань як свідка, поєднаних зі штучним створенням доказів захисту, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 384 Кримінального кодексу України.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що житель Черкащини, перебуваючи в приміщенні судової зали одного із судів м. Черкаси, під час судового слідства у кримінальному провадженні стосовно двох осіб, які обвинувачуються у придбанні, зберіганні та збуті наркотичних і психотропних речовин, надав завідомо неправдиві показання як свідок, на користь свого знайомого, з метою уникнення останнім кримінальної відповідальності, чим штучно створив докази захисту, які виключають причетність одного з обвинувачених до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

За результатами досудового розслідування вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо забезпечення прийняття законного рішення.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 384 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1568