Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2019

На Черкащині затримано головного архітектора за підозрою у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди (ФОТО)

Прокуратурою Черкаської області спільно з працівниками Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України 17.04.2019 викрито головного архітектора одного з районів області – начальника структурного підрозділу РДА, який спланував схему по вимаганню та отриманню від директора приватного підприємства неправомірної вигоди в розмірі 1 тис. 800 доларів США за видачу позитивного висновку погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, а також підготовку містобудівних умов на будівництво виробничого цеху.

Зазначеного посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України в приміщенні службового кабінету безпосередньо під час одержання ним частини обумовлених коштів в розмірі 800 доларів США, які вилучено в ході обшуку.

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події, вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

   

 

кількість переглядів: 2535