Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2019

Задоволено апеляційну скаргу прокуратури про відсторонення від посади начальника відділу виробничого підрозділу ПАТ «Українська залізниця»

За принципової позиції прокуратури Черкаської області 15.04.2019 колегією суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Черкаської області задоволено апеляційну скаргу прокурора та скасовано ухвалу слідчого судді місцевого суду про відмову в задоволенні клопотання щодо відсторонення від посади начальника одного з відділів виробничого підрозділу "Шевченківська вагонна дільниця" ПАТ "Українська залізниця", яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що 14.03.2019 зазначену особу затримано в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вимаганні й отриманні від громадянина неправомірної вигоди в розмірі 500 доларів США за сприяння у працевлаштуванні на вказане вище підприємство.

На цей час досудове розслідування триває, його хід перебуває на контролі прокуратури області.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1924