Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2019

За фактом масового отруєння дітей в черкаській гімназії відкрито кримінальне провадження (ФОТО)

За фактом розпилювання газу в Першій міській гімназії м. Черкаси внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Установлено, що 15.04.2019, близько 11 год. 45 хв., у гардеробній кімнаті зазначеної гімназії розпилено газ із газового балончика, внаслідок чого до Черкаської обласної дитячої лікарні госпіталізовано 55 дітей віком від 6 до 16 років із діагнозом отруєння невідомою речовиною. На цей час стан дітей покращився.

На місце події виїжджали працівники Управління ДСНС України у Черкаській області, Черкаського відділу поліції в Черкаській області, швидкої медичної допомоги, керівництво Черкаської місцевої прокуратури.

Під час огляду місця події правоохоронцями вилучено балончики зі сльозогінним газом, встановлюється коло осіб, причетних до його розпилювання.

На цей час слідство триває, проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, слідчими й процесуальними прокурорами вживаються заходи щодо забезпечення прийняття законного та неупередженого процесуального рішення.

Хід розслідування вказаного кримінального провадження взято на контроль керівництвом прокуратури Черкаської області.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

 

   

 

 

 

кількість переглядів: 1886