Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2019

Прокуратура ініціює розірвання договорів оренди землі через невиконання їх умов недбалими користувачами

Здійснюючи представницьку діяльність на захист державних інтересів у сфері земельних відносин, пов’язаних з невиконанням умов договорів оренди землі, прокуратура в судовому порядку ініціює розірвання таких договорів і стягнення існуючих заборгованостей.

Так, господарським судом Черкаської області задоволено позов Смілянської місцевої прокуратури про розірвання договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення в межах с. Балаклея Смілянського району вартістю понад півмільйона гривень з підстав невиконання його умов. 

Орендуючи земельну ділянку, на якій знаходились господарські двори, фермерське господарство з 2015 року не сплачувало за користування нею орендну плату, утворивши заборгованість до місцевого бюджету в сумі майже 70 тис. грн.

З метою поновлення інтересів держави в бюджетній сфері в особі територіальної громади та подальшого ефективного використання вказаної земельної ділянки прокурор звернувся до суду за розірванням договору її оренди та стягнення заборгованості.

Позовна заява задоволена судом в повному обсязі.

Крім того, господарським  судом Черкаської області задоволено позовну заяву Уманської місцевої прокуратури про стягнення з товариства понад 100 тис. грн. заборгованості з орендної плати за земельну ділянку площею понад  13 га землі під господарськими будівлями й дворами в адміністративних межах Копіюватської сільської ради Монастирищенського району. 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1583