Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2019

Повідомлено про підозру групі осіб, які займалися незаконним збиранням і збутом службової інформації щодо транспортних засобів

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом протиправної діяльності групи осіб, до складу якої входили правоохоронці (службові особи органів ДФС однієї з областей України), які займалися незаконним збиранням, копіюванням та збутом інформації з обмеженим доступом.

Досудовим розслідуванням, яке проводиться Управлінням Служби безпеки України в Черкаській області, установлено, що зазначені особи, маючи доступ до автоматизованої системи митного оформлення (АСМО), діючи умисно, з корисливих мотивів скопіювали інформацію з указаної бази щодо транспортних засобів і у подальшому, із належних їм апаратів стільникового зв’язку, за допомогою месенджерів передавали службову інформацію третім особам, будучи обізнаними про заборону таких дій.

Правоохоронними органами Черкащини підтверджено та задокументовано більш, як 440 епізодів їх злочинної діяльності.

На підставі зібраних доказів зазначеним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 361-2,  ч. 2 ст. 362, ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї, та збут такої інформації) Кримінального кодексу України.

Наразі частина підозрюваних вже визнала свою провину та співпрацює з органом досудового розслідування.

за вчинене особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.                                             
                                            
Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2461