Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2019

До кримінальної відповідальності притягнуто голову територіальної виборчої комісії

Звенигородською місцевою прокуратурою забезпечено процесуальне керівництво та підтримано публічне обвинувачення в Тальнівському районному суді у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом службового пдроблення та заволодіння державними коштами шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за ознаками кримінальних  правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Слідством установлено, що житель Тальнівського району, будучи головою сільської виборчої комісії, під час проведення місцевих виборів, умисно, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, ініціював питання залучення водія для обслуговування виборчого процесу, власноручно підписав від його імені договір про надання сільській виборчій комісії транспортних послуг і робіт, які той не виконував, і заволодів грошовими коштами місцевого бюджету, нарахованими, як заробітна плата водію, шляхом зняття коштів через банкомат.

Вироком суду обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК України та призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі з позбавленням права займати організаційно-розпорядчі і адміністративно-господарські посади на строк 2 роки. На підставі ст. 75 КК України службовця звільнено від відбуття покарання з випробовуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю 2 роки.

На цей час рішення суду не набрало законної сили.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1813