Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2019

На Уманщині судитимуть інспектора митного поста та агента з митного оформлення, які обвинувачуються у службовому підробленні

За наслідками досудового розслідування Уманською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 2 службових осіб, які обвинувачуються у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування встановлено, що в результаті спільних умисних дій агента з митного оформлення одного з товариств і головного державного інспектора митного поста «Умань» Черкаської митниці ДФС, направлених на заниження вартості під час розмитнення майна, шляхом внесення службовими особами до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, в митній декларації агентом занижено реальну вартість майна на загальну суму майже 135 тис. грн., що підлягало розмитненню, в результаті чого Державним бюджетом України недоотримано кошти в сумі понад 30 тис. грн.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у вигляді  штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1813