Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2019

Жителя Золотоноші судитимуть за використання підробленого документа для оформлення пенсії

За наслідками досудового розслідування Золотоніською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, який обвинувачується у використанні завідомо підробленого документа з метою заволодіння чужим майном шляхом обману, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 190 (закінчений замах на шахрайство) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що житель м. Золотоноша, маючи намір на використання підробленого офіційного документу, придбав завідомо для нього підроблену виписку із історії хвороби, яка містить відомості про володільця й офіційно посвідчує те, що чоловік дійсно перебував на обстеженні та лікуванні в одному з відділень лікарні, після чого з метою визначення йому групи інвалідності, а також встановлення ступеню втрати працездатності, умисно, з корисливих мотивів, з метою отримання грошових коштів, використав вказані вище документи.

Прокуратурою вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки.

Довідково: за вчинене особі загрожує покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1523