Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2019

За втручання прокуратури попереджено безпідставне поновлення договорів оренди понад 200 га земель у Черкаському районі

У ході здійснення представницької діяльності за результатом здійсненого вступу до судових справ за позовами інших осіб прокуратура області запобігла незаконному наданню в оренду понад 200 га землі в адміністративних межах Байбузівської сільської ради Черкаського району.

Після закінчення строку договорів оренди вказаних земельних ділянок сільськогосподарське товариство, незважаючи на заперечення органів Держгеокадастру області у поновленні договорів, продовжувало їх безпідставно використовувати, не повернувши державі. З метою захисту державних інтересів прокурор звернувся до суду з позовом про повернення землі.

Натомість відповідач, намагаючись зберегти за собою право користування земельними ділянками, звернувся до суду з позовами до управління Держгеокадастру у Черкаській області про зобов’язання поновити раніше укладені договори оренди. 

Зайнявши активну позицію у господарських справах за вказаними позовами, прокуратура заперечувала проти задоволення позовних вимог, які суперечили вимогам земельного законодавства.

Правова позиція прокурора підтримана господарським судом Черкаської області, яким у задоволенні позовів товариства відмовлено, чим попереджено  незаконне надання землі державної власності.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1574