Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2019

Прокуратура через суд зобов’язує органи місцевого самоврядування вживати заходи щодо створення безпечних умов дозвілля для дітей

На постійному контролі прокуратури Черкащини перебуває стан дотримання органами місцевого самоврядування та виконавчої влади вимог чинного законодавства України при організації дозвілля, відпочинку та оздоровлення для дітей.

Так, Черкаським окружним адміністративним судом у повному обсязі задоволено позовну заяву прокурора про визнання бездіяльності органу місцевого самоврядування протиправною та зобов’язання вжити заходів щодо технічного обстеження майданчика та створення безпечних умов дозвілля для дітей. 

Прокуратурою встановлено факт тривалого невжиття однією із сільських рад Шполянського району заходів до інвентаризації та паспортизації дитячих майданчиків.

Така бездіяльність органу місцевого самоврядування щодо забезпечення проведення робіт з технічної інвентаризації та паспортизації майданчиків ставить під загрозу закріплені ст. ст. 3, 27 Конституції України права дітей на життя, охорону здоров’я, грубо порушує вимоги Закону України «Про благоустрій населених пунктів», призводить до безконтрольності за технічним станом елементів дитячих і спортивних майданчиків та може завдати тяжких наслідків здоров’ю дітей.

З метою усунення порушень вимог чинного законодавства, захищаючи  інтереси держави у сфері охорони дитинства, прокурором подано до суду відповідну позовну заяву.

Для створення безпечних умов для проведення дітьми дозвілля та забезпечення навчального процесу упродовж поточного року органами прокуратури області до суду скеровано 9 позовних заяв, що розглянуті та задоволені. За результатами вжитих прокуратурою заходів у 2018 році 19 органів місцевого самоврядування перевірили технічний стан і безпечність дитячих майданчиків, що перебувають на їх балансі.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1436