Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2019

За фактами організації масових заворушень і грубого порушення громадського порядку в м. Черкаси двом членам «Нацкорпусу» повідомлено про підозру (ФОТО)

Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактами організації та активної участі в масових заворушеннях, грубого порушення громадського порядку із застосуванням спеціально пристосованих та заздалегідь заготовлених предметів для нанесення тілесних ушкоджень, а також умисного заподіяння тілесних ушкоджень працівникам поліції під час виконання ними своїх службових обов’язків, які мали місце 09.03.2019 на площі «Дружба народів» у м. Черкаси, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 345, ч. 1 ст. 294 КК України.

Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні здійснюється Черкаським відділом поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

На цей час затримано двох членів націоналістичної партії «Національний корпус», одному з яких 11.03.2019 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України, а іншому цього ж дня повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 294 та ч. 2 ст. 345 КК України.

Досудове слідство триває, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень. 

Довідково: за вчинення злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі: ч. 4 ст. 296 КК України - від 3 до 7 років; ч. 2 ст. 345 КК України - до 5 років; ч. 1 ст. 294 КК України - від 5 до 8 років.

 Прес-служба  прокуратури Черкаської області

   

кількість переглядів: 2451