Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2019

Депутату Черкаської міської ради та 2 керівникам приватних товариств повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків і заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах та заволодіння бюджетними коштами, досудове слідство в якому проводиться слідчими слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області.

У ході здійснення досудового розслідування встановлено, що депутат Черкаської міської ради, будучи головою однієї з постійних депутатських комісій вказаної ради, організував і очолив злочинну групу, в яку увійшли 2 директора черкаських приватних товариств, які діючи під керівництвом зазначеного депутата – фактичного власника товариств, з метою вчинення злочинів, упродовж 2016-2018 років, шляхом видачі та використання завідомо підроблених офіційних документів про неіснуючі фінансово-господарські відносини, ухилилися від сплати податків на суму 4,6 млн. грн.

Крім того, члени злочинної групи упродовж 2016 року, шляхом завищення вартості підрядних робіт із капітального ремонту об’єктів інфраструктури міста, заволоділи бюджетними коштами на суму 1,7 млн. грн.

З урахуванням отриманих під час досудового слідства доказів, прокуратурою області вказаним 3 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем); ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів);  ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів); ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, вчинених організованою групою.

На цей час досудове розслідування триває, слідчими та процесуальними керівниками вживаються заходи щодо повного, всебічного та неупередженого встановлення усіх обставин справи та встановлення повного кола осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень.

Наразі вирішується питання щодо забезпечення кримінального провадження, в тому числі обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Довідково: за вчинення вказаних злочинів зазначеним особам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.     

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2452