Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2019

На Черкащині прокуратура забезпечила повернення школі земельної ділянки вартістю понад 7 млн. грн.

Звенигородською місцевою прокуратурою Черкаської області забезпечено реальне виконання судового рішення, яким задоволено позов місцевої прокуратури, поданий на захист інтересів держави в сфері охорони дитинства до Звенигородської міської ради про відновлення права постійного користування земельною ділянкою на якій розташований комплекс приміщень Звенигородської спеціалізованої школи № 3 вартістю понад 7 млн. грн.

Підставою для представництва прокурором інтересів держави в суді стало незаконне рішення міської ради про припинення права постійного користування вказаною земельною ділянкою за відділом освіти та передачі її в постійне користування Звенигородської районної ради.

Приймаючи вказані рішення, Звенигородська міська рада порушила вимоги Земельного кодексу України, ст. 80 Закону України «Про освіту», ст. 44 Закону України «Про загальну середню освіту», пункти 4, 7 Прикінцевих і перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності».

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання незаконними та скасування вказаних протиправних рішень Звенигородської міської ради.

Рішенням господарського суду Черкаської області позовні вимоги задоволено в повному обсязі та попереджено вибуття з постійного користування органу державної влади земельної ділянки, яка використовується для обслуговування загальноосвітнього навчального закладу м. Звенигородка. Рішення залишено в силі судом апеляційної інстанції в грудні 2018 року.

На цей час, завдяки принциповій позиції прокурора рішення суду виконано шляхом внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомостей про скасування державної реєстрації права постійного користування за неналежним користувачем.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1469