Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2019

У прокуратурі на нараді обговорено результати роботи в сфері охорони дитинства за поточний період 2019 року та визначено питання, що потребують першочергового реагування (ФОТО)

У прокуратурі Черкаської області за участі керівників місцевих прокуратур та ювенальних прокурорів 21.02.2019 проведено оперативну нараду щодо стану додержання вимог законодавства, ефективності роботи в сфері захисту прав та свобод дітей.

На нараді відмічено, що у поточному році органи прокуратури області реагували заходами представницького характеру на порушення у сфері здійснення публічних закупівель товарів, робіт та послуг для дітей, незаконне відчуження та користування майном закладів освіти, незабезпечення належними умовами для проведення дітьми дозвілля й навчального процесу. Також прокурори активно вживали заходи кримінально – караного характеру за фактами розкрадання бюджетних коштів і порушення прав дітей.

Окремо увагу прокурорів зосереджено на забезпеченні ефективного розслідування кримінальних проваджень стосовно неповнолітніх і захисту прав дітей, які потрапили у конфлікт із законом, а також вказано на необхідність підвищення ефективності роботи на напрямі та визначено основні питання, що потребують прокурорського втручання.

Прокурорів зорієнтовано на необхідність своєчасного реагування на порушення прав неповнолітніх, які утримуються в місцях несвободи, проведення з ними профілактичної роботи службовими особами органів Національної поліції та пробації.

Крім того, на нараді обговорено новели законодавства та практику Верховного Суду щодо їх застосування в орендних правовідносинах. Увагу прокурорів звернуто на необхідність переорієнтування роботи у сфері охорони дитинства з урахуванням законодавчих змін і судової практики.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

   

кількість переглядів: 1825