Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2019

За позовом прокуратури до місцевого бюджету стягнуто понад 300 тис. грн.

У ході представницької діяльності Звенигородською місцевою прокуратурою виявлено факт порушення інтересів держави в особі Тальнівської міської ради, якою недоотримано понад 300 тис. грн. за користування земельною ділянкою комунальної власності.

Будучи власником нерухомого майна (будівель торгівлі), одне з товариств знехтувало законодавчо встановленим обов’язком укласти договір оренди земельної ділянки та сплачувати орендну плату за землю.

3 огляду на вказане, прокурор звернувся з позовом про стягнення належних місцевому бюджету коштів, безпідставно збережених відповідачем, за місцем його реєстрації - до господарського суду Одеської області, яким у задоволенні позовних вимог відмовлено.   

Прокуратурою області рішення господарського суду Одеської області скаржено в апеляційному порядку та доведено правову позицію на захист державних інтересів Піденно-західному апеляційному господарському суду, яким позов Звенигородської місцевої прокуратури задоволено, стягнуто з відповідача 313 тис. грн. на користь Тальнівської міської рада та понад 11 тис. грн. судового збору, сплаченого за подачу позову та апеляційної скарги, на користь прокуратури.   

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1820