Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2019

Завдяки прокуратурі до бюджету стягнуто втрати сільськогосподарського виробництва в розмірі 650 тис. грн.

За результатами апеляційного перегляду Київським апеляційним судом залишено в силі рішення господарського суду Черкаської області у справі за позовом Черкаської місцевої прокуратури про стягнення втрат сільськогосподарського виробництва, спричинених зміною цільового призначення земель.

За обставинами справи розпорядженням Черкаської райдержадміністрації цільове призначення 8 га земель в адміністративних межах Червонослобідської сільської ради Черкаського району для потреб одного з товариств змінено із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості, у зв’язку з чим суб’єкт господарювання, відповідно до вимог земельного законодавства, зобов’язувався сплатити відповідні втрати сільськогосподарського виробництва.

Оскільки у встановлений термін товариством указаний обов’язок виконано не було, за поновленням державних інтересів щодо стягнення до бюджету належних коштів до суду звернувся прокурор, позов якого задоволено судом у липні минулого року.

Відповідач, бажаючи уникнути фінансових втрат, оскаржив рішення суду першої інстанції в апеляційному порядку, однак апеляційний суд підтримав правову позицію прокуратури, яка відповідає державним інтересам, відхиливши апеляційну скаргу та залишивши в силі рішення суду, за яким товариству належить сплатити до бюджету 650 тис. грн.

Системна робота прокуратури щодо захисту державних інтересів в частині повноти та своєчасності сплати втрат сільськогосподарського виробництва, спричинених зміною цільового призначення земель, триває.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1668