Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2019

Жителю Черкащини повідомлено про підозру в контрабанді культурних цінностей (ФОТО)

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом спроби переміщення через митний кордон України культурних цінностей місцевим жителем, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201 (замах на контрабанду) Кримінального кодексу України.

Установлено, що чоловік за попередньою домовленістю з іншою особою, з приховуванням від митного контролю планував переправити через державний кордон України 75 предметів археології та старовини, виготовлених із заліза й бронзи, які він здобув під час археологічного пошуку та розкопок на територіях Смілянського і Кам’янського районів Черкаської області. Згідно з проведеними експертизами зазначені предмети відносяться до культурних цінностей та мають історичне значення.

За результатами досудового розслідування прокуратурою області погоджено повідомлення про підозру вказаній особі у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201 (замах на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю культурних цінностей, за попередньою змовою групою осіб, виконавши всі дії, які він вважав необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від його волі) Кримінального кодексу України.

Незаконні дії підозрюваного припинено працівниками управління СБУ в Черкаській області під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області.

Довідково: санкція статті передбачає максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

   

кількість переглядів: 1896