Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2019

На Уманщині під час спроби надання працівнику поліції неправомірної вигоди затримано групу зловмисників, які займалися незаконним обігом наркотичних речовин (ФОТО)

Уманською місцевою прокуратурою спільно з працівниками Уманського  відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області та Черкаського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України 13.02.2019 затримано раніше судимого 35-річного жителя м. Умань, який запропонував і намагався надати працівнику поліції неправомірну вигоду в розмірі 3 тис. 500 грн. за невжиття передбачених законодавством заходів щодо проведення низки слідчих дій, спрямованих на документування та припинення незаконної діяльності місцевих жителів в сфері незаконного обігу психотропних речовин на території Уманського району.

Слідством установлено, що зазначений чоловік спільно з іншими наркоторговцями налагодив виготовлення та збут психотропної речовини (амфетаміну) та здійснював контроль за незаконнимий обігом наркотичних речовин на Уманщині.

Під час проведення обшуків у кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактом незаконного збуту наркотичних засобів на території Уманського регіону, правоохоронцями виявлено та вилучено значну суму грошових коштів у різній валюті, в тому числі 218 тис. доларів США, отриманих від незаконної діяльності, 19 мобільних телефонів, 10 банківських карток, вогнепальну зброю, автомобіль й особливо небезпечнні наркотичні засоби та психотропну речовину.   

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України безпосередньо під час намагання надати працівнику поліції грошові кошти, які вилучено в ході огляду місця події. Також затримано ще 3-х наркоторговців, які від його імені здійснювали незаконний збут наркотичних засобів.

Крім того, під час слідчих та розшукових дій  виявлено й затримано зловмисника, підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, який перебував у розшуку.

За вказаним фактом зареєстровано кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі), ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Наразі перевіряється інформація щодо причетності до кримінального правопорушення інших співучасників злочину.

На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні першочергові слідчі й процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події, зокрема повідомлення про підозру, а також обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 369 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої,  ч. 2 ст. 307 КК України - позбавлення волі на строк від 6 (шести) до 10 (десяти) років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

   

   

кількість переглядів: 1867