Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2019

Результати міжнародного співробітництва органів прокуратури області у кримінальних провадженнях упродовж 2018 року

    Прокуратура області упродовж 2018 року брала активну участь у міжнародному співробітництві під час кримінального провадження.

     У зазначений період розглянуто 49 запитів про міжнародне співробітництво під час кримінального провадження, з яких 13 - запити органів досудового розслідування та судів області, 36 - іноземних компетентних органів.

    Із указаної кількості запитів 38 - з питань надання міжнародної правової допомоги при проведенні процесуальних дій, 5 - про перейняття кримінального провадження, 6 - про екстрадицію.

     У поточному році до правоохоронних органів області надійшло 3 кримінальних провадження від іноземних компетентних органів у порядку перейняття кримінального переслідування.

     У провадженні правоохоронних органів області станом на початок поточного року перебувало 1 кримінальне провадження, яке надійшло від компетентних органів іноземної держави, та, у якому досудове розслідування зупинено у зв’язку з розшуком підозрюваної особи.

      Протягом 2018 року кінцеві рішення прийнято у 6 кримінальних провадженнях вказаної категорії.

     Правоохоронними органами області до компетентних органів іноземних держав направлено 2 клопотання про передачу кримінальних проваджень до компетентних органів іноземних держав. На цей час для передачі в порядку кримінального переслідування до компетентних органів іноземних держав готуються 3 кримінальні провадження.

     Упродовж 2018 року на території області встановлено місцезнаходження 3 осіб (2 особи затримано), які перебували у міжнародному розшуку за вчинення злочинів на території іноземних держав. Щодо вказаних осіб органами прокуратури області проведено екстрадиційні перевірки. Стосовно 2 осіб Генеральною прокуратурою України прийнято рішення про їх видачу та останні передані до компетентних органів іноземних держав, а по 1 особі прийнято рішення про відмову у видачі (екстрадиції).

     У 2018 році на території іноземних держав встановлено місцезнаходження 3 осіб (затримано 2 особи), які перебували у міжнародному розшуку за вчинення злочинів на території області. У зв’язку з цим підготовлено і направлено 3 клопотання про видачу (екстрадицію) вказаних осіб.

     Постійно проводиться робота щодо оголошення осіб, які ухиляються від органів досудового розслідування та суду, у міжнародний розшук. За 2018 рік направлено матеріали до Інтерполу щодо оголошення у міжнародний розшук 9 осіб.

     Станом на початок року на контролі в прокуратурі області перебуває 11 клопотань про видачу осіб (екстрадицію), які направлено у 2018 та минулих роках.

     Органами досудового розслідування області та процесуальними керівниками підготовлено і направлено 8 запитів про надання міжнародної правової допомоги до компетентних органів іноземних держав.

     Виконано 30 запитів компетентних органів іноземних держав про надання міжнародної правової допомоги щодо проведення процесуальних дій, у тому числі 15 – у порядку безпосередніх зносин.
     
Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1553