Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2019

Прокуратурою області у суді апеляційної інстанції доведено незаконність збільшення ціни на продукти харчування для учнів Золотоніської школи-інтернат

    Прокуратурою області установлено, що Золотоніською загальноосвітньою санаторною школою-інтернат з фізичною особою-підприємцем у 2018 році укладено договір про закупівлю продуктів харчування для учнів закладу. За менше ніж 3 місяці сторонами збільшено ціну за одиницю товару на 46,4%.

     При цьому, згідно з даними Головного управління статистики у Черкаській області у вказаний період часу на ринку спостерігалось зниження середньої ціни на товар. Отже, вказані угоди суперечили вимогам чинного законодавства та порушили інтереси держави щодо найбільш раціонального та ефективного використання бюджетних коштів.

     Судом першої інстанції відмовлено у задоволенні позовних вимог прокурора.

    Займаючи принципову позицію та не погоджуючись з таким рішенням, заступником прокурора області внесено апеляційну скаргу. За результатами її розгляду Північним апеляційним господарським судом рішення суду скасовано та позовні вимоги прокуратури задоволено у повному обсязі.


Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1891