Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2019

Завдяки прокуратурі з недобросовісним орендарем розірвано договір оренди більш ніж 95 га земель сільськогосподарського призначення у Драбівському районі

    У січні поточного року господарським судом Черкаської області задоволено позов прокурора про розірвання договору оренди земельної ділянки площею понад 95 га вартістю більше 20 мільйонів гривень у Драбівському районі.

   Підставою для розірвання договору оренди стало систематичне порушення орендарем – фермерським господарством, його умов в частині повної та своєчасної сплати орендної плати.

    Орендуючи вказану земельну ділянку з 2005 року, фермерське господарство регулярно утворювало перед бюджетом територіальної громади с. Митлашівка Драбівського району заборгованість, чим грубо порушувало її інтереси.

    Стягнення такої заборгованості вже було предметом позовних вимог у справі за позовом прокурора у 2016 році, коли в дохід місцевого бюджету судом було стягнуто понад 200 тисяч гривень.

    Незважаючи на сплату відповідачем існуючої заборгованості після пред’явлення позову, суд підтримав позицію прокуратури щодо необхідності розірвання договору оренди, який належним чином не виконувався.


Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1486