Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2019

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно керівника підприємства, яке ремонтувало будинок культури в Катеринопільському районі за ціною, завищеною майже в півмільйона

     Катеринопільським відділом Звенигородської місцевої прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно керівника підприємства, спеціалізованого на будівництві та ремонтних роботах, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах).

     Досудовим розслідування установлено, що посадовець, після укладення договору підряду на ремонт спортивного залу та роздягалок одного із будинків культури Катеринопільського району з виконавчим комітетом сільської ради, у грудні 2017 року, з метою заволодіння чужим майном та обернення його на користь підприємства, в порушення вимог договору, вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт неправдиві дані щодо обсягів та вартості виконаних робіт, завищивши їх на суму 430 тисяч гривень.

     Завдяки вжитим прокуратурою заходам шкода, завдана державним інтересам, у повному обсязі відшкодована у ході досудового розслідування.      

     Довідково: за вчинене обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5(п'яти) до 8 (восьми) років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 (трьох) років.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1973