Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2019

Посадовим особам міської ради повідомлено про підозру в розтраті бюджетних коштів

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів службовими особами Жашківської міської ради Черкаської області.

У ході досудового розслідування установлено, що один з керівників Жашківської міської ради, вступивши в злочинну змову з директором виробничого управлінням житлово-комунального господарства, під час придбання для потреб громади трактора та комплектуючих до нього, заручившись допомогою директора товариства, яке здійснювало продаж, штучно завищили вартість придбаного обладнання, що призвело до розтрати бюджетних коштів в загальній сумі близько 75 тисяч гривень.

На підставі зібраних доказів службовим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, при цьому директор товариства, яке здійснювало продаж обладнання, виступив в якості пособника.

Наразі проводяться необхідні слідчі дії, спрямовані на повне, всебічне та об’єктивне дослідження всіх обставин кримінального провадження й прийняття кінцевого процесуального рішення відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства. 

Неправомірні дії вказаних осіб викрито прокуратурою області спільно з слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області та працівниками Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Довідково: санкцією ч. 3 ст. 191 КК України передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1925