Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2019

Прокуратура оскаржить судове рішення про відмову в задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу жительці м. Сміла, з вини якої в ДТП загинув велосипедист (ФОТО)

Як повідомлялося раніше, прокуратурою Черкаської області здійснюється нагляд за додержанням законів у формі процесуального керівництва під час досудового розслідування кримінального провадження за підозрою 56-річної жительки м. Сміла у вчиненні злочину, передбаченого  ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, слідством установлено, що зазначена жінка 17.06.2018, керуючи автомобілем «MERCEDES-BENZ», рухаючись по автодорозі «Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань» з порушенням Правил дорожнього руху, на 41 км від м. Черкаси, в напрямку м. Сміла, здійснила наїзд на 28-річного велосипедиста, внаслідок чого останній помер на місці пригоди.

Сьогодні, 10.01.2019, слідчим суддею Придніпровського районного суду  м. Черкаси відмовлено в задоволенні клопотання прокурора про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

У зв’язку з тим, що прокуратура не згодна з вказаним рішенням, наразі вирішується питання про його оскарження до апеляційного суду Черкаської області. 

Разом з тим, досудове розслідування в указаному кримінальному провадженні триває, вживаються заходи, спрямовані на об’єктивне дослідження всіх обставин вчинення злочину та прийняття кінцевого процесуального рішення відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства.  

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1721