Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2019

Задоволено позовні вимоги прокуратури щодо повернення територіальній громаді Умані незаконно зайнятого приміщення та стягнення заборгованої орендної плати

Господарським судом Черкаської області задоволено позовні вимоги Уманської місцевої прокуратури  про повернення територіальній громаді м. Умань нежитлового приміщення вартістю майже півмільйона гривень, яке орендар незаконно використовував, заборгувавши орендну плату та відмовляючись повертати об’єкт оренди більше 3 років.

Справа за вказаним позовом слухалася судами неодноразово. У вересні 2018 року за касаційною скаргою відповідача Верховним Судом скасовано рішення господарського суду Черкаської області та постанову Київського апеляційного господарського суду про задоволення позову прокурора й скеровано справу на новий судовий розгляд до суду першої інстанції, якому належало встановити та надати правову оцінку взаємовідносинам сторін у питанні продовження користування комунальним майном після закінчення строку договору оренди.

За активної позиції прокуратури в суді вдруге доведено факт порушення інтересів держави в особі відділу з питань комунальної власності та земельних відносин Уманської міської ради. Згідно з рішенням суду відповідача зобов’язано повернути незаконно займане приміщення та сплатити понад 250 тис грн. неустойки до бюджету. 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1964