Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.01.2019

Повідомлено про підозру жительці м. Сміла, з вини якої в ДТП загинув велосипедист

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху 56-річною жителькою м. Сміла, яка керувала транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, за ознаками злочину, передбаченого  ч. 2 ст. 286 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що 17.06.2018 водій автомобіля «MERCEDES-BENZ», рухаючись по автодорозі «Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань» з порушенням Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України  від 10.10.2001 № 1306, на 41 км від м. Черкаси, в напрямку м. Сміла, здійснила наїзд на 28-річного велосипедиста, внаслідок чого останній помер на місці пригоди.

На підставі зібраних доказів 27.12.2018 жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

На цей час у кримінальному провадженні тривають першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події, завершення досудового розслідування у найкоротший строк і прийняття кінцевого процесуального рішення згідно з вимогами ст. 283 КПК України. 

Довідково: за вчинене особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 3107