Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2018

До суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконної діяльності АЗС

Зважаючи на актуальність питання боротьби з незаконною діяльністю автозаправних станцій, прокуратурою вжито заходів до активізації досудового розслідування територіальними органами Національної поліції в області кримінальних проваджень, розпочатих за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 272 Кримінального кодексу України.

Як результат, Смілянською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника однієї з незаконних автозаправних станцій, який здійснював свою діяльність без передбачених законодавством дозволів і допустив порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що створило загрозу загибелі людей та настання інших тяжких наслідків.

Нагадаємо, що в ході розслідування прокуратурою спільно з працівниками Смілянського відділу поліції ГУНП в Черкаській області та оперативного управління ГУ ДФС в Черкаській області вилучено й у подальшому арештовано обладнання, паливно-мастильні матеріали та документи, що підтверджують їх незаконну реалізацію.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 Кримінального кодексу України. Публічне обвинувачення підтримується прокурорами Смілянської місцевої прокуратури.

Довідково: за вчинене правопорушення винній особі загрожує до 3 років обмеження волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2030