Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2018

Продовжується боротьба з незаконною діяльністю автомобільних газозаправних пунктів (ФОТО)

Звенигородською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в декількох кримінальних проваджень за фактами порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування вказаних кримінальних проваджень, з метою припинення незаконної діяльності мережі автогазозаправочних станцій, 21.12.2018 прокуратурою спільно з працівниками Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Управління Держпраці в Черкаській області та Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області проведено обшуки на автомобільних газозаправних пунктах у м. Звенигородка, які здійснювали реалізацію скрапленого газу без відповідних дозвільних документів, під час яких правоохоронцями вилучено документацію, що підтверджує реалізацію скрапленого газу та опломбовано газозаправне обладнання.

До суду внесено клопотання про накладення арешту на обладнання газозаправної станції та вилучені документи.

Крім того, в рамках іншого кримінального провадження, за фактом використання земельних ділянок для розміщення автогазозаправочних станцій без правовстановлюючих документів, проведено огляд місця події, під час якого встановлено факт розміщення функціонуючого обладнання газозаправного пункту на огородженій території.

Разом з тим, 21.12.2018 на вказаній земельні ділянці повторно проведено огляд місця події, під час якого встановлено, що власником добровільно демонтовано газозаправне обладнання.

На цей час у кримінальних провадженнях проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події, встановлення повного кола осіб, причетних до незаконної діяльності газозаправних пунктів й прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1828