Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2018

У прокуратурі області під час заняття Школи ювенального прокурора обговорювали механізми захисту прав і свобод дітей (ФОТО)

У прокуратурі Черкаської області за участі працівника управління ювенальної юстиції Генеральної прокуратури України, керівництва прокуратури області, ювенальних прокурорів і молодих спеціалістів проведено навчально-практичне заняття Школи ювенального прокурора, під час якого обговорено основні аспекти удосконалення знань, умінь та навичок, необхідних для ефективного виконання завдань, поставлених перед органами прокуратури в сфері захисту прав і свобод дітей.

Відкриваючи захід, заступник прокурора області Віктор Носенко зауважив, що законодавством України охорона дитинства визнається загальнодержавним стратегічним пріоритетом. На сучасному етапі створено цілу низку інституцій, спрямованих на захист прав і свобод дітей, оскільки вони потребують особливого піклування з боку держави.

У період становлення та розвитку ювенальної юстиції в Україні особливої актуальності набули питання забезпечення ефективного розслідування кримінальних проваджень стосовно неповнолітніх, захисту прав засуджених й ув’язнених, комплексного застосування функцій прокуратури щодо охорони дитинства.

Звернуто увагу ювенальних прокурорів на необхідність вжиття дієвих заходів щодо підвищення ефективності роботи в сфері захисту прав і свобод дітей, забезпечення системного нагляду, своєчасного виявлення порушення закону та принципового реагування.

Окремим питанням висвітлено запровадження механізмів для захисту прав дітей, зокрема дотримання розумних строків в ході досудового розслідування та судового розгляду кримінальних проваджень стосовно неповнолітніх.

Заняття пройшло у формі живого діалогу між учасниками, в ході якого вони обмінювалися думками та ділилися досвідом.

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

      

   

 

 

 

кількість переглядів: 1849