Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2018

Зловмисників, які підозрюються у вбивстві жителя м. Жашків, взято під варту

Жашківським відділом Уманської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво укримінальному провадженні, розпочатому за фактом вчинення умисного вбивства та грабежу, яке мало місце 17.12.2018  у  м. Жашків, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених   п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115,   ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України.

Установлено, що 17.12.2018, в м. Жашків двоє чоловіків, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, діючи умисно та цілеспрямовано, шляхом розбиття віконного скла веранди, проникли в житловий будинок місцевого жителя та з корисливих мотивів, з метою заволодіння його майном, грошовими коштами та цінностями, нанесли декілька ударів у різні частини тіла потерпілого, спричинивши тілесні ушкодження, від яких останній помер на місці.

 

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України, та 19.12.2018 Жашківським районним судом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Процесуальними керівниками прокуратури вживаються заходи щодо призначення судових експертиз, а також забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Хід розслідування вказаного кримінального провадження перебуває на контролі керівництва прокуратури.

Довідково: за вчинення вказаних кримінальних правопорушень особам загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1936