Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2018

Прокуратурою попереджено незаконне припинення права Звенигородських навчальних закладів на користування земельними ділянками площею понад 7 га

     Північним апеляційним господарським судом відхилено апеляційні скарги Звенигородської міської ради на рішення господарського суду Черкаської області, яким задоволено позовні вимоги прокурора та скасовано рішення про припинення права навчальних закладів на постійне користування земельними ділянками, призначеними для їх обслуговування.

     Так, з метою поділу та передачі земельних ділянок в оренду суб’єктам господарювання, Звенигородською міською радою прийнято 2 рішення про припинення права постійного користування земельними ділянками під 6 закладами освіти загальною вартістю 22 мільйони гривень площею понад 7 га.

      Враховуючи, що вказані рішення суперечать вимогам чинного законодавства та істотно порушують права учнів на якісні умови здобуття освіти, прокуратурою оскаржено акти міської ради у судовому порядку. Судом першої інстанції позовні вимоги прокурора задоволено у повному обсязі.

    Звенигородською міською радою не враховано доводи прокурора та навчальних закладів про необхідність використання вказаних земельних ділянок в навчальних цілях та наявність гострої потреби у дітей для користуватися ними в освітньому процесі. Переслідуючи ціль передати їх у приватний сектор, орган місцевого самоврядування безпідставно оскаржував рішення суду в апеляційному порядку.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1860